• Merk
  Daimler
 • Type
  250
 • Motor
  Motor: V8 Carburatie: 2 x SU carburateurs Cilinderinhoud : 2548 cc. Vermogen : 142 pk. bij 5800 t/pm. Topsnelheid: 175 km/h Gewicht : 1430 kg. Versnellingsbak: automaat
 • Bouwjaar
  09/02/1967
 • Kleur
  Grijs Metallic
 • Prijs
  € 21.950,-
Accessoires en opmerkingen
Daimler 250 V8 uit het bouwjaar 1967. Deze luxere versie van de Jaguar MK2 is uitgevoerd met een 2.5 liter V8 motor, wat meteen ook het grootste verschil is ten opzichte van zijn zes cilinder half broer. Ondanks zijn 8 cilinders is de motor maar liefst 50 kg lichter, dit is merkbaar in de neus van de auto qua besturing. De prestaties liggen op een prima niveau voor die tijd, maar er werd hoofdzakelijk ingezet op comfort en een zijdezachte loop van de motor en niet zozeer op een hoog vermogen. De V8 loopt echt prachtig en het is dan ook een genot om met de chique Engelsman te toeren. De automatische versnellingsbak past perfect in dit geheel. Deze Daimler is een perfecte rijders auto.

Op onderhoud is nooit bezuinigd. Zo is in 2019 nog groot onderhoud gedaan met een rekening van € 2008,81,-. (zie foto’s van de facturen.) Het interieur is in nog geheel originele staat en laat goed zien hoe de engelse destijds dachten over luxe en afwerking. Weelderig chroom, subliem afgewerkte walnoot houtlijsten en -panelen en het beste leder. Genieten in optima forma gaat eigenlijk vanzelf als bestuurder en als passagier. De carrosserie is strak maar het spuitwerk destijds is niet perfect uitgevoerd.


Voor meer info kunt u altijd met ons contact opnemen.

Meer info en meer foto's www.marminicars.nl


Met vriendelijke groet,
Mike van Oppen
Marmini Cars